keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Hepokönkään juhlavalaistus 100-v Suomen kunniaksi

Tätä kirjoittaa väsynyt, mutta tyytyväinen talkoolainen.

Puolangan kameraseura juhlisti itsenäistä Suomea juhlavalaisemalla Puolangan kuuluisimman luontokohteen Hepokönkään putouksen polkuineen.

 Klikkaa kuvaa jos haluat nähdä sen suurempana.


Haluan nostaa esille muutaman korvaamattoman ihmisen.
Sylvi ja Ahti Härkönen, Aila Heikkinen ja Teemu Väyrynen. Ilman teitä olisin lyönyt hanskat tiskiin aikoja sitten. Sylvi ja Aila huolehtivat kaikkien muiden järjestelyjen lisäksi kahvituksen esivalmistelut. He mm.tekivät kaikki kahvileivät ym. (tai leivoin minäkin 54 pullaa. Ne olivat ne pullat jotka eivät olleet hienoja....)
Lisäksi suuri kiitos myös Aila Määttä, Tiina Kannianen. Sekä tietysti rakas mieheni Markku, joka joka jaksoit olla tukena koko prosessin ajan eikä edes päässyt katsomaan valaistusta, kun tartutin flunssan...Te ansaitsette erityiskiitoksen, koska ette kuulu edes kameraseuraan ja teitte valtavan työn.

Lisäksi muut joiden nimet listaan myöhemmin.


Lasipurkkilyhtyjä oli pitkin polkua ripustettuina puihin, sillankaiteisiin ja minne hoksatttiin. Yhteensä niitä oli noin 500-600 kpl. Etualan reijitettyjä peltipurkkeja oli noin 240-290 kpl(laskut menivät sekaisin)( Laitan mallikuvia myöhemmin)
 Jätkänkynttilöiden valmistuksesta huolehti Metsähallitus, Ahti ja Sylvi sekä Ilmari Aho ja Yrjö Huusko talkoolaisineen ( täydennän myöhemmin) huolehtivat ne paikoilleen.
Valoporukkaan kuului Harri, Kyösti ja Tarmo Karvonen sekä Tuomo Seppänen kävi loppuviilailussa mukana. (hänkkäröin siinä ihan pikkuisen minäkin (neljä valoa toimitin) Valoja oli ostettu Oulujärvi leaderin tuella suurella summalla. Niitä oli asennettu valaisemaan putouksen lisäksi myös metsään.
Tässä kuvia. Itse olin vielä sairaana ja jaksoin olla mukana, kun olin saanut levätä pari päivää. Tai levätä ja levätä. Puhelin soi aika usein ja pientä kipparointia tein mitä jaksoin. En vain jaksanut kuvata, mutta sain upeita kuvia pään kovalevylle.

Vielä pitäisi jaksaa nämä kaikki hakea pois. TALKOOLAISIA kun saisi vostakin.
Ostimme Puolangan SPR:ltä ensiavun. Onneksi heille ei tullut yhtään keikkaa. Se kertoo siitä, että kukaan ei loukkaantunut eikä saanut sariraskohtausta.

(Poistin pitkän aamuyön kirjoituksen, kun alkoi tuntua ettei se muille kuulu....)Nyt Itsenäisyyspäivä on hyvällä mallilla. Haluan kiittää vielä liikenteenohjausta ja Bussipalvelua. Homma on kuulemma mennyt suhteellisen hyvin. Korpienkiertäjät avustivat kahvin keitossa ja myynnissä. En ole vielä itse jututtanut asianomaisia.

6.12. kello on noin 13.30 Hepoköngäs on puoliksi siivottu. Huomenna vielä loppuporukka menee hakemaan loput tavarat pois. 













Muitakin oli kuvaamassa. Jospa heillä on paremmat kuva jälkipolville näytettäväksi.


Laitoimme alueen, johon ihmiset voivat pysähtyä kunnioittamaan ja kiittämään kaikkia jotka tekivät ja tekevät itsenäisestä  Suomesta hyvän.

Pelkäsimme etukäteen, että koiran ulkoiluttajia tulee paljon ja siitä voi tulla ongelmia. Vain pari omistajaa ei pitänyt koiraa tarpeeksi lyhyellä hihnalla ohittaessa. Tämä koira oli aika hyvin hallinnassa.






Kävin tapahtuman päätteeksi tarkastamassa paikat. Tässä vielä valot palavat, mutta parin minuutin jälkeen vain kynttiät paloivat tovin.

3 kommenttia:

  1. Ompa ollut komeat valot! Ja kuvatkin on komeita, hyvin saa käsityksen valaistuksesta ja työmäärästä. Huh! Tiistaina ajelin työn merkeissä Puolangalla, mutta iltapäivästä piti jo joutua kotia kohti niin jäi tämä taideteos valitettavasti näkemättä. t. "sammalasiantuntija" Ahmakselta

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti olet saanut nyt levättyä flunssan pois. Työmäärä on ollut valtava. Hienoa työtä olette tehneet koko porukka. Kuvat ovat upeita.

    VastaaPoista
  3. Oli onnistunut tapahtuma. Harmi Sohvi, kun et ehtinyt jäämään. Olisit varmaan tykännyt. Tuulikki, olisi uusi kamera varmaan täyttynyt ruuduista. Ite en tosiaa jaksanut keskittyä kuvaamiseen, kun näkö haritti. Tunnelmaa fiilistelin. Työtä oli kyllä paljon. En uskonut, että on näin töisevä. Lopputulos palkitsi. Flunssa vain harmitti. Nyt alkaa helpottaa. Reilun viikon saa kesti. Tänäänkin vielä lumityöt muistutti taudin jäämistä. Sitä se talvi on. Hepokönkäällä oli upea porukka varsinkin lopussa kaikki innostuivat. Suku oli paras...

    VastaaPoista

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.