lauantai 11. toukokuuta 2019

Tyyni pilvinen ilta mökillä.

Pilvinen ilta ei hidastanut lintujen kevätintoa. Ilta oli todella lämmin ja tyyni. Lienekkö tyyntä myrskyn edellä. Viime yönä oli ukkostanut ensimmäistä kertaa tälle kesälle. Itse nukuin enkä kuullut siitä mitään. Illalla ajattelin vain, että päässä tuntuu kuin ukkosella.
 KävimME saunassa mökillä. Linnut olivat villissään. Ajelivat toisiaan takaa. Järvestä on kaikki jäät lähteneet ja siksipä linnut ovat nyt kauempana. Viikolla kävin siskoni kanssa mökillä. Silloin oli vielä vähän jäätä vastarannalla. Talviturkki lähti 9.5. Tänäänkin pulahdin järvessä. Kylmää on vesi, mutta virkistävää. Alkuun muutama kuva kyläilyreissulta.
Taustalla kesänavetta

Linnuilla hyvä suojaväritys.

Tämä lintu ei lähtenyt karkuun.


Aamulla vein pyykkejä kuivumaan. Hyttysverkossa oli joku yökkönen

Härkälinnut aloittelivat soidinta. Olivat vain kovin kaukana. 

Huomasin kameralla katsoessani, että harakalla oli jotakin suussa. Piti napata kuva, mutta ei tuosta saa selvää mitä se kantaa.

Tukkasotkat innostuivat illan hämärtyessä tekemään näyttäviä lentoja useaan otteeseen ja kerralla kauan.Vuosi sitten samaan aikaan tuli kuikka näyttäytymään. Nytkin se uiskenteli rauhassa aikansa. Sitten se lähti vauhdilla uimaan. Välillä katsoi pinnan alle. Linekö huomannut kalaparven.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.