sunnuntai 19. tammikuuta 2020

2020 vuosi alkanut

Blogipäivityksestä on aikaa. Kuvaaminen on ollut aika vähäistä. Flunssakausi vie veronsa ja muutenkin. Harmaat kelit ei ole parasta kuvausaikaa, vaikka joskus maisema näyttääkin hienolta. Ihmeellinen talvi Kainuussa. Vesikelejä on riittänyt. Viime yönä tuli kunnolla lunta. Jokunen auringon pilkahdus on kuitenkin ollut. Toivoisin kuitenkin kunnon pakkasia noin viikoksi. Ei tällainen ole mistään kotoisin, kun on tottunut kunnon talveen.
Muutama kuva on tullut tallennettuakin, vaikka suurin osa on joutanut roskiin.
Tänään Leppälässä oli hiiripöllö pitkästä aikaa. Kiinnitin siihen huomiota, kun tikat (käpy- ja harmaapää) pitivät mekkalaa. Muutkin linnut osallistuivat varoitteluun.

Uuneja ei ole tarvinnut paljoa lämmittää, mutta ehdimme silti saada savuvahingonkin aikaan. Tosin syynä oli pudonnut metallilevy. Tällainen hehkuu on tavoite. Sitä on kiva katsellakin

Kuukkelit saapuivat Leppälään ja ovat pysyneet jokapäiväisenä vieraana.Aurinko pilkahti hetken.

Lentokuvat hämärissä ei onnistu tai niistä tulee todella taiteellisia.

Kuukkeli uskaltautuu lähelle, mutta ei vielä kädestä kuitenkaan syö. Hömötiaiset tulevat syömään kädestä, mutta en ole kuvannut sitä ainakaan vielä.


Jäätaidetta ikkunassa.

Muut linnut tekivät pöllölle selväksi, että se on huomattu.


Kuukkelit pitävät jauhelihasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.