tiistai 13. helmikuuta 2018

Kelkkailua

Taas tuli tehtyä perinteinen kelkkamatka Leppälään. Siis potkukelkalla eikä moottorikelkalla. Maantiet ovat olleet liukkaat jo pitkään. Hiekoitus on jäänyt aika olemattomaksi. Autoiluun tämä yhdistelmä ei ole paras mahdollinen, mutta potkuriretkeen mitä mainioin. Ostin uudet piikkaritkin, niin kylläpä potkuttelu sujui vauhdikkaasti. Lähdin perjantaina vähän liian myöhään liikenteeseen. Aurinko paistoi kauniisti aluksi, mutta jo puolimatkassa sitä ei näkynyt. Onneksi oli vaihtovaatteet mukana. Olin potkutellut itseni hikeen asti. Alamäkeen oli hyvä vaihtaa lämmintä päälle.
Palasin sunnuntaina. Silloinkin aurinko paistoi aluksi, mutta pilvet veivät voiton. Mukava oli silti potkutella. Kuvaaminen jäi vähiin, mutta muutama kuva kuitenkin. Lisäksi alkuun kuva Särkijärveltä, kun olin menossa jumpan pitoon. Jos haluat nähdä kuvat suurempana niin sitähän pitäisi klikata.
Talvi on ollut aika harmaa, joten aina kun aurinko pilkistää, niin sitä tulee ihailtua.

Perjantaina joku oli sytyttänyt valot vaaranlaelle.


Paikoin tie on hyvinkin liukas ja paikoin pilkistää tie jään alta.

Kuvasin mökille päin. Samalla tuli muisteltua viime vuotta ja mökkireissuja.


Vaarassa olisi vielä tykkyä, mutta saa nähdä tuleeko kuvattua niitä enää tlle talvelle.

Päivä alkoi hämärtyä. Kuva Honkavaaran rinteestä. Tätä noustessa tuli todella hiki. Vielä 1,3 km ja se alkaa vielä pienellä jyrkällä nousulla. Sen jälkeen onkin jyrkkä lasku ja minua pelotti, kun potkuri meinasi lähteä hallinnasta. Otin siis varaslähtöä laskiaissunnuntain mäenlaskuun. Toki sitten sunnutaina tuli laskettua potkurilla useampikin mäki kuten tämä kuvan lasku.

Leppälään oli ilmaantunut pöllipinoja viime käynnin jälkeen.

Sunnuntain paluumatka alkoi aurinkoisesti.

Tämä on perinteinen pysähdyspaikkani. Hiljalleen virtaava vesi on viin rauhoittavan kuuloista. Otin muutaman kuvan ja nautin lämmintä juomista ennnen Ylitalonvaaran nousua.

Joen nimi on Kouerjoki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.