maanantai 26. helmikuuta 2018

Hiihtäen naapuriin

(huom! Jos tulit katsomaan hiihtokilpailukuvia, niin ne löytyvät sivun alalaidasta, kun klikkaat Vanhemmat tekstit kohtaa.)

Eilen kävimME Leppälän naapurissa hiihtäen. Matkaa tien akutta olisi noin 19km, mutta metsän läpi noin 1,5-2km. Tämän kyläilyn teemmen kerran vuodessa. Aamulla taivas oli pilvessä. Sitten paistoi aurinko pilven lomasta. Seuraavaksi satoi lunta taivaan täydelta ja pian puoli taivasta oli pilvetön. Kun lähdimme hiihtämään pilvet veivät voiton, mutta sade loppui.
Alkuun kuva tämän talven tien pinnasta. Tiet ovat kiitettävän jäisiä. Hiekka ei pysy liukkaan tienpinnalla kuin hetken. Hiekkaa ei tosin ole paikoin edes yritetty laittaakaan. Millaista lie, kun lämpötila nousee. Voi olla, että luistelua on tiedossa.

Heti alkumatkasta koimme iloisen yllätyksen, kun Leppälän pellon reunassa oli kaksi kuukkelia. Minulla oli kamerassa yleisputki, joten en saanut kuvia linnuista. Se ei haitannut lainkaan. Olimme tyytyväisiä, kun kuukkelit olivat palanneet monen vuoden jälkeen noin lähelle. Pitää toivoa, että ne tulivat jäädäkseen. Vieressä on "suojelumetsä" Siis metsähallitus on joskus päättänyt jättää sen hakkaamatta, mutta nykyisin ei tiedä muuttavatko mielensä. Siellä on todistettavasti ollut liito-orava, pohjantikka ja harmaapäätikka. Alueella on myös rinnesuota ym. Jospa tajuaisivat säilyttää.

Tämä näkymä on yksi lempinäkymistäni Leppälässä. Kuukkelit olivat suurinpiirtein vähän kuvan vasemmalla puolella olevassa metsikössä.
Hiihdimme tuttua traktoritietä. Tykkylumet olivat osin tukkineet tien. Puita oli katkeillut tien varrelta aika paljon. Naapurillakin on ensi kesänä puutöitä tiedossa.


Tämän kuvan otin hakkuutyömaasta. Seuraamme kuinka pian metsä uusiutuu tässä pienessä aukossa.


Saavuimme naapuriin.


Naapurin vanhapuoli. Talot avat rakennettu aika hienoon maisemaan.

Lunta on aika paljon. Parhaimmillaan naapurin sanojen mukaan on ollut vaarassa kainaloita myöten.

Mitenköhän tuo jätös on onnistuttu tekemään... Tiedän kyllä miten.

Hiioladulta näkee paikoin kauas. Hakkuuaukko ei vain ole niin kaunis, mutta sitähä se metsätalous on. Välillä pitää uusia metsää.
Ihanaa kun on kevät alkanut. Minun lempivuodenaikani. LUMIKEVÄT. AHH.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.