maanantai 8. toukokuuta 2017

Lintukuvausretkellä
 Klikkaa kuvia, jos haluat nähdä ne isompana.
Tänään kävin Ahmaksella kuvaamassa lintuja. Aamu oli Puolangalla mita upein. Tosin kylmä, mutta aurinko paistoi ihanasti. Olin lukenut Tuulikin blogista, että Ahmaksella on uiveloita. En ole sitä ikinä nähnyt saati sitten kuvannut. Ahmasjärven sulassa oli paljon eri lintuja. Päivän aikana näin ja kuvasin useita eri lintulajeja. Kottaraisenkin näin ensimmäisen kerran, mutta kuvaa en siitä saanut. Punarintoja oli oli useita. Kuvaamatta jäi rastaista räkätti-, laulu- ja punakylkirastas.Sirkkuja ym pikkulintujakin näin, mutta tällä kertaa ei kuvia. Todennäköisesti ruskosuohaukka lensi vain parinkymmenenmetsin päästä, mutten ehtinyt ottaa kuvaa.
 Ilma muuttui pilviseksi ja kylmäksi. Palasin Vaalan kautta. Yhdessä sulassa oli taas uiveloita. Niitä piti pysähtyä kuvaamaan. Tässä suuri joukko kuvia. Toivottavasti ette kyllästy. Laatu ei kaikissa ole kehuttava, mutta kuitenkin. Kiitos Tuulikille seurasta.

 Eilen kävin ensin hetken metsäsuksilla hiihtämässä, mutta yöllinen pakkanen oli tehnyt lumesta kovan eikä hiihtäminen tuntunut kivalta. Lähdin sitten lumikenkäilemään. Leppälässä on vielä keskimäärin polveen asti lunta. Päivällä lähdin uudelleen lumikenkäilemään. Lumi alkoi paikoin sulaa ja sain kunnon hikilenkin noustessani 45 asteen kulmassa ja lumen pettäessä välillä pohjia myöten.
Mustarastas lauloi kauniisti kuusen latvassa. Sen illallinen laulu on niin kaunista.

Leppälän tie oli yllättävän hyvässä kunnossa pakkastentakia. Lumen sulamisvedet kuljettavat hiekkaa.

Varmaan lähes jokaisella on kuva kuusta. Yksinäinen kurki lensi ylitseni, mutta en huomannut odottaa sitä tähän samaan kuvaan.

Västäräkki ilmaantui perjantaina

Kävelin lumikengillä Leppälän viereiselle vaaralle. Sieltä avautuu komeat näkymät vaarajonoon. Tässä vain kuva leppälästä. Tämä paikka on yksi lempipaikoistani, vaikka aukkohakkuun jälkeen kasvaa vain taimikkoa. Näkymä vaaroille on vain niin upea.

Sulamisvesiä.Ahmaksen reissun satoa.

Utajärven naakkoja
Jäätaidetta ojassa.Ensimmäinen kuva uiveloista
Lintuja tuli ja meni sekä oleili jään reunalla.
Yöyhtöhyyppä

sinisorsa


Isokoskelot

Lentonäytöksiä oli usein.

Tilhet pyrähteli rantaheinikosta lentoon


Paljon oli lintuja
Kuovit
Uiveloiden lento

Kurja ilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.