lauantai 20. toukokuuta 2017

Luonnonpäivä 2017

Puolangalla luonnonpäivä 2017 oli Hepokönkäällä. Sinne oli metsähallitus laittanut nuotion. Muuten se oli omatoimista katselua. Kävin siellä kahden siskoni kanssa. Lunta oli vielä aika paljon ja kuohot pauhasi. Tosin vielä ei ollut suurin tulva. Aurinko tuli esiin, kun lähdimme könkäältä.
Itse olen harmitellut rakennusten tuloon könkään päälle. Kota vielä menee, mutta liiteri ja huussi olisi mielestäni pitänyt olla kauempana. Arveltiin, että kiusaus heittää halkoja jokeen tulee suureksi. Niin oli käynytkin.......
Ylhäällä näköalatasanteella on kaide vain aikuistn korkeudella. Pienet lapset juoksevat ja kaide ei suojaa heitä. Putoukselle ei ole pitkä matka. Lasten kanssa kulkiessa vastuu aikouisilla korostuu. Tänäänkin oli pieniä lapsia huonolla valvonnalla. Porukan pienin oli vuolaan joen liukkaalla reunalla. (noin 30cm päässä) HUH, kun säikähdimme. Putous vain muutaman metrin päässä.
En huomannut ottaa kuvia vaarakohdista, jotta voisin viedä sanaa eteenpäin. Täytyy tehdä uusi reissu.

Hepoköngäs on edelleen hieno paikka käydä.
 Klikkaa kuvaa, jos haluat nähdä sen suurempana.

tabletilla otettu panoraama

Oikealla ylhäällä näkyy ylätasanteen näköalatasanne, jossa vain yksi poikkipuu aikuistn korkeudella.

Lunta vielä paljon. Täällä on lunta vielä kauan, sillä aurinko ei juuri yllä tanne alas purolle.

Kuva otettu putouksen yläpuolelta näköaöatasanteelta
Lunta vielä aika paljon. Tabletilla otettu panoraama.
Yksi jos toinenkin oli kameran kanssa liikenteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.