keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Lumikenkäilyä 16.5.2017

Kuva Tiina Kanniainen Lähdimme tästä lumikenkäilemään. Kiersimme luontopolun aina Heikkilän talon kohdalle asti.Sieltä oikaisimme Ketolaan, koska nälkä alkoi kurnia.
Olimme ystäväni kanssa aikoneet lähteä lumikenkäilemään jo talvella. Aika vain jotenkin kuluu ja ehdin luulla että se jäi tältä talvelta. Uskomatonta, mutta totta lumikenkäilemään pääsi vielä16.5. Hanki olisi varmaan kantanut ilmankin koko reilun kahden tunnin reitin, mutta ei uskaltanut riskeerata. Aurinko porotti täydeltä terältä. Hieno retkipäivä Kempasvaaralla. Paikalla on autiotupa, mutta sisätiloihin ei tehnyt mieli näin upealla ilmalla. Teimme nuotion ja valmistimme ruokaa ja keitimme nokipannukahvit. Kyllä kelpasi.

Itsellänikin on lumikengät, mutta ne alkavat olla vanhat ja ilmastoteipillä olen varmistanut lukot. Se ei ole estänyt minua kulkemasta niillä ollenkaan. Uusia en aio ostaa sillä .....
Lumikengät lainasimme Puolangan kunnalta. Niitä ja sauvoja saa ilmaiseksi lainaan. Uskomattoman hieno ele Puolangan kunnalta. KIITOS. Kannattaa hyödyntää, jos täällä päin liikkuu.
Välillä reitti kulkee aukon reunassa, jossa on hyvät näkymät vaaramaisemiin.(Kuva Tiina Kanniainen)

Luontopolku on kesällä alku matkasta hyvässä kunnossa. Talvella lumikenkäillen mitä upeimmassa kunnossa. Tosin piti kumarrella, kun lunta oli niin paljon, että oksat hipoi päätä. Reittiä on muutettu hakkuiden takia. Kuljimme kuitenkin myös osan poistettua reittiä.(kuva Tiinan)

Aurinko helli koko päivän. Itsellä tuli hyvin vähän kuvattua. (kuva Tiinan)

Pajut vasta nyt parhaimmillaan.

Liikunnaniloa Tiinalla.
Kempasvaaralla oli lunta varmaan 80-90 cm (kuva Tiinan)

Tiina oli ensimmäistä kertaa Kempasvaaralla. Näköalatornista näkyy kauas. Viisi eri paikkakuntaa samalta seisomalta.(kuva Tiinan)Tämä pannu sai nokipannukasteen. Ennen se on ollut normaalikäytössä, mutta nykyisin tulee keitettyä keittimellä. Saapahan tämäkin uuden käytön.
Nousimme näköalatorniin juomaan kahvit.(kuva Tiinan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.