maanantai 2. toukokuuta 2016

Kyllä kevät on ihanaa

Nyt kevät on edennyt harppauksin. Lunta ei juuri ole enää missään paitsi vaarassa oli paikoin polven alapuolelle asti.

Eilen lähdin aika aikasin liikenteeseen. Aikaisemminkin olisi voinut lähteä, mutta nukutti "pitkään". Näin eräällä pellolla teeret soitmella, mutta niitä oli vain kolme. Monet ovat todenneet samaa, että teeri ei soi tavalliseen tapaan. Otin pari kuvaa, mutta kun teeret olivat kaukana en viitsinyt vaivautua. Jatkoin matkaa Leppälään. Kelirikko on pahin mitä itse olen sitä tietä kulkenut. Kaiken lisäksi metsäkoneet laittoivat tien vielä pahempaan kuntoon. Auto joutui koetukselle samoin kuski.....
Onneksi ilma oli upea. Kuvattavaa sain aika paljon.

Olin sopinut ystäväni kanssa retkestä Säynäjäsuolle. Vappulounaan jälkeen oli hyvä lähteä kävelemään. Siellä ei sattunut kohdille kuvattavaa.

Hieno oli eilinen päivä kuten tänäänkin oli.
Hieno aamu klo 5.15. Pysähdyin ottamaan kuvaa aamuauringosta, mutta kuulinkin teerien soidinääniä.

Harvassa oli taisteliat

1000 000 linnunpönttöä kamppanjaan olen osallistunut. Tämä vanha pönttö sai ensimmäisen kerran asukkaan. Käänsin talvella pöntön eri suuntaan. Liekkö ollut siitä kiinni asukkaiden valinta. Suuaukko on nyt luoteeseen. Ei siis tyypillinen suunta.

Teeriteltassa odotin toiveekaana teerien tuloa. Ei niitä tullut, mutta kiva oli kuvata pikkulintujakin. (Peippo koiras).

Noin 1,5 m päähän tuli myös käpytikka. Se söi rauhassa. Välillä nousi katsomaan, mutta luulen ettei huomannut minua.

Lähdin teltasta käveleskelem''n. Punakylkirastas lensi aivan lähelle vaahteraan laulamaan.

Välillä rastas pörhisteli itseään pariinkin otteeseen.

Muutaman kerran näin Tuulihaukan. Sekin tuntuu nähneen minut. Ei tosin välittänyt minusta. Rauhassa tähyili olisikko saalista näkösällä.

Taisi nähdä jotakin

Olin iloinen, kun sain näinkin hyvän lentokuvan. Matkaa on parikymmentä metriä. Kuvaa on siis rajattu reippaasti

Pari hanhea lensi ylitseni.
Näsiä
 Säynäjänsuon 9km+ siirtymä (=11km?) polun kiersin ystäväni ja hänen koiransa kanssa. Kiitos retkikaverille mukavasta päivästä. Retkellä aika vierähti nopeasti. Olimme siellä neljä tuntia. Kuivilla pätkillä kuljimme keskivauhtia, mutta tulva hidasti kulkua paikoin. Reitti on merkitty hyvin. Pitkokset olivat paikoin huonossa kunnossa. Uusia puita oli jo toimitettu.
Retkieväiden syönnin jälkeen matka jatkui.

Utu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.