tiistai 21. maaliskuuta 2017

Hiihtoretkien satoa

On ollut pari todella kaunista kevätpäivää. Kuten olen jo niin usein maininnut, niin lumikevät on ehdoton suosikkini. Sunnuntaina ja maanantaina kävin majavalammin ympäristössä hiihtämässä metsäsuksilla. Ihana suksikanto hanget. (Yritin lumikengilläkin kulkea, mutta välillä upotti pohjia myöten, joten luovutin.) Aurinko paistoi ja tunsin elävnäni koko kehollani. Sunnuntaina sain ensimmäiset kuvat pohjantikasta ja maanataina kuvasin isoja käpylintuja, jotka olivat tulleet nuolukiven puulle syömään suolaa. Nuolukivi on jo ajat sitten sulanut, mutta puuhun on varmaan jäänyt vähän suolaa. 
Molemmista linnusta sain vain sellaisia kuvia, jotka eivät täytä terävyyskriteeriä. Se ei minua kuitenkaan haittaa. nämä kuvat tallentuvat minulle kuitenkin muistoihin.

Lisäksi kuulin palokärjen rummutuksen ja huudon.
Metsokin on aloitellut soidintaan. Jälkiä oli lumella ja kerran kuulin äänenkin sunnuntaina aika läheltä ja maanantaina kaukaa kuului ajoittanin . Lintua en vain päässyt näkemään soitimella. Yksi lintu lähti lentoon aika läheltä.
kuvaan useinkin hangen varjoja. Niistä on kauniita pintoja.

Elämäni ensimmäinen kuva pohjan tikoista. Kuva on otettu kaukaa ja rajattu. Kuvassa on kaksi lintua, mutta toinen maastoutuu niin hyvin.

Linnut lensivät aika lähellekin, mutta oksat olivat aina tiellä eikä tarkennus oikein onnistunut.


Kolme pohjantikkaa oli lähelläni yhtä aikaa.Käpylintuja oli saapunut nuolukiven jäännöksille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.