maanantai 3. heinäkuuta 2017

Pyörällä päästään

Eilen pyörä jäi Leppälään ja oli tarkoitus ajaa takaisin. Ajoinkin, mutta mutkan kautta. Kilometrejä kertyi reilut 50km. Alkumatka alkoi vähän huonosti, kun huomasin, että minulla olikin vain pieni pullo vettä. Ajattelin, että onhan matkalla jokia niin haen vettä niistä. Hoksasinpa käydä matkan varrella tutun luona kysymässä tankkausta. Samalla tuli vähän rupateltua kuulumisia. Kiitos Anulle janoisen auttamisesta. Reitin alku oli aika nousuvoittoista. korkeimmillan tie nousi noin 305m. Nousun osuus 14 km mennessä oli noin 6.9km eikä mitää pientä nousua olekaan. Pari kertaa oli pakko hypätä pyörön selästä työntämään pyörää viimeiset metrit ennen vaaran päälle pääsyä. Uudessa kolmivaihteisessa pyörässä lisä vaihteena toimii vain reidet. Itselläni pyöräily oli pari vuotta lähes olematonta, mutta nyt onneksi taas pääsee. Alamäkiäkin on, mutta jyrkimmissä en uskaltanut päästellä täysillä. Loppumatkasta alkoi oikeasti jo väsyttääkin, kun tauot paarmojen takia jäivät lyhviin eikä reilun 20km matakn vastatuuli helpottanut kulkua. Yläpäissä tuntui, että vauhti loppuu tyystin. Kotiin kuitenkin pääsin kaupan kautta. Palkitsin itseni jäätelöllä ja karkilla. Otin pienet päikkärit, jotka venähtivät niin, että eräs tilaisuus meni minulta sivu suun.

Välivaara näkyy Murtovaaran pellolta komeasti

Soratie oli hyvässä kunnossa ja nousuja riitti aina pienen tasaisen jälkeen.
Pisimmät nousut takana 305m

Korkein kohta 305m edelleen ja matka jatkuu


Tummat pilvet laittoi ajattelemaan omaa vaatetusta, mutta ei onneksi satanut.

Tätä mäkeä tulin alas jarruttaen. Tosin se kannattaakin mennä hitaasti, sillä vasemmalle avautuu upeat maisemat. En vain viitsinyt jäädä kuvaamaan, koska sinä on talo komealla paikalla.

Matkalla kiinnitin huomion taaas kerran villoihin. Suot ovat tänä vuonna niitä täynnäTuonkin vaaran ylitin
Tämän jälkeen en pysähtynyt enää kuvaamaan, koska paarmat hyökkäsi ympädilleni. Yksi ehti pistää minua ja jalka on vieläkin turvoksissa. Olen siis yliherkkä hyönteisten puremille. Tosin aikani kun siedätän, niin helpottuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.