keskiviikko 30. elokuuta 2017

Päivityksiä pitkästä aikaa.

Blogin pidosta on ollut taukoa monesta eri syystä. Tietokoneen kanssa ollut ongelmia jne. Onneksi olen pitänyt blogia, sillä minulla hävisi sattumien summan takia suurin osa kuvistani. Tai ainakin toistaiseksi ne on hävinneet. Täällä blogissa niistä on onneksi osa tallessa.

Kesä on ollut vaiherikas. Siihen on mahtunut iloa ja surua. Luonnossa olen liikkunut paljon nauttien ja iloiten siitä.
Ihmisiäkin olen tavannut, mutten tarpeeksi. Tarkoitus oli viettää 50- v juhlat kokoontuen porukalla rennosti patikoiden, istua nuotiolla, saunoa ja viettää muutenkin rentoa yhdessä oloa.
Olen jo parikymmentä vuotta sitten päättänyt, että juhlin jos on syytä iloon. Ihmiset tapaavat nykyisin liian usein vai hautajaisissa. Kuinka ollakaan syntymäpäiväjuhlat peruuntuivat juuri hautajaisten vuoksi. Tai ei oikeastaan peruuntuneet vaan ne muuttivat muotoaan. Sukulaiset ja ystävät olivat järjestäneet minulle yllätyksiä jos toisiakin. Kesäkuussa oli ensimäinen yllätysjuhla. Sain silloin toivomani mummopyörän. Sillä olen ajellutkin säiden ja ajan salliessa 570km. Toivottavasti säät sallivat vielä syksylläkin. Nyt tulee vettä kaatamalla, joten en viitsi lähteä.
Toinen yllätysjuhla tapahtui syntymäpäivän aattona. Yksi siskoistani lähti kanssani pyöräilemään ja sillä aikaa pihalleni oli ilmaantunut paljon linnun ja hyöntesten pönttöjä. Yksi pönttö oli täytekakun muodossa. Pönttöjä on monen näköisiä. Lahjan antajan persoona näkyy. Geokätkökin on tiedossa. Pönttöjä on yhteensä 50 ja muutama vielä tuleville vuosille...
AIVAN IHANA lahja. Tämän lahjan tekee vieläkin ihanemmaksi se, että ne on itsetehtyjä. Niidtä iloitsee minun lisäksi lahjan antajat ja erityisesti tulevat asukkaat.
Lahja jatkuu ja jatkuu. Osan pöntöistä viemme lahjan antajan kanssa yhdessä puihin. Osa on lahjan antajan mailla ja he raportoivat myöhemmin miten pesintä sujuu. Voin käydä niitä katsomassa ja samalla tulee käytyä kylässä tai yhteisellä retkellä.
Minä lupaan myös raportoida pönttöjen tilanteesta myöhemmin myös täällä.

Lopuksi otanta kuvista mitä on tullut otettua. Pöntöistä laitan kuvia pikkuhiljaa ettette saa ähkyä.


Vielä eilen pääskysellä oli poikasia pesässä.


Sorsapesue oli aallonmurtajalla levähtämässäTämä on kuulemma pohjansirkun poikanen.

Tässä pönttö numero 1.

Se päätyi Leppälän lähelle metsään, jonka Markku on päättänyt suojella hakkuilta.

Tämä pönttö meni naavaiseen metsään, jossa näimme kerran helmipöllön.
Nyt on marja aika parhaimmillaan. Olenkin saanut hyvin, hilloja, vattuja ja mustikkaakin. Sitä tosin aion pomia vasta vähän ajan päästä enemmän sillä minusta ne ovat parhaimmillaan kunnolla kypsyneenä. Löysin myös vähän mesimarjaa. Kaikki meni suuhun..... Puolukkaakin on tulossa hyvin. Viinimarjoja aion poimia, jos ehdin linnuilta. Sunnuntaina lähdimme viemään pönttöjä metsään. Otin myös sankon ja kameran mukaan. Marjoja ei tullut poimittua sankkoon asti, mutta suun sain vielä makeaksi. Innostuin kuvaamaan lähikuvia.


Nam oli hyvää....

Leppälän pellolla oli kolme kertaa jokin iso lintu. En saanut kunnolla selvää puiden lomasta. Sain vain tälläisen huonon kuvan. Lintu taitaa olla hiirihaukka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.