perjantai 22. helmikuuta 2019

Kevättä kohden, JEE

Järjestelin asiat niin, että sain lähteä rauhassa hiihtelemään metsäsuksilla. Oli kyllä ihanaa, vaikka sää olikin vähän tuulinen. kävin majavalammilla. Siellä oli veden pinta laskenut. Lampeen oli tullut kivoja kumpuja.
Hiihdellessä kaikki asiat vain pysähtyi. Huomasin katselevani lumen pintaa. Se oli vain niin kaunista, vaikkei siinä mitään erikoista ollutkaan. Tuuli oli tehnyt kuvioita, aaltoja jotka veivät ajatuksiani. Lumen pinnalla oli jäniksen, saukon, kärpän ja joidenkin hiirien tms. jälkiä.

Leppälässä on ollut kuukkeleita, mutta muutamaan päivään niitä ei ole näkynyt. Kameraan tarttui käpytikat ja harmaapäätikka. Onhan siinäkin jo jotakin. Tiaiset jo virittelevät lauluaan.
Tykky on lähtenyt lähes kokonaan puista, mutta paikoin oli joitakin möykkyjä jäljellä.
Lammella auringon ympärillä oli halo, mutta mukana oli vain pitkä putki, joten se jäi kuvaamatta. Aamuyöllä heräsin ja huomasin, että kuun ympärillä oli halo. Otin kuvan ikkunan läpi käsivaraisesti. Illalla oli iso kuu, mutta siitä en saanut kuvaa, vaikka kamera olikin mukana, muttei jalustaa.
Tämä on yksi mieluisimmista näkymistä Leppälään mennessä.


Harmaapäätikkakoiras


Käpytikat kilpailivat reviiristä.
Tykkyukko
Kestää tovin ennen kuin telkkä tulee pesimään majavalammille.
Kokeilin varsin vastavalokuvausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.