torstai 7. toukokuuta 2015

Pään kovalevylle tallennettua...

Eilen aamulla lähdin metson soitimelle. Ukkometsoa en nähnyt. Pari koppeloa kyllä. En ehtinyt ottaa kuvia. Toinen lintu oli vain 1,5 m päässä enkä ensin sitä huomannut. Kun näin sen, kamera oli suunnattuna juuri toiseen suuntaan. Pian lintu lensi pois ja kuva tallentui vain pääni kovalevylle. Aamulla tallentui paljon kuvia päähäni. Näin ketun, lehtokurpan( Tämä havainto ei ole 100%, koska lintu olin noin 20 m päässä ja lintu lensi pois metsään. Tein päättelyn viime kesän perusteella. Samalla kohdalla lintu pesi todennäköisesti.)
Odotellessani kuvattavia kuvasin kiven päältä sammalia ja jäkälää. Yksi kuva siitä.


Tällä paikalla on ollut lähes joka vuosi teeret soitimella. Tämä kuva on otettu noin klo 5.30, joten jos teeret ovat olleet soitimella, niin ne ovat jo lähteneet. Tässä ne soivat myös illalla. Muutama vuosi sitten ne tulivat soitimelle noin klo 18.00.

 Eilen hanki vielä kantoi. Vasemmalla kivi, josta kuvasin yllä olevan kuvan.

Vaaralla paju vasta aloittelee kukintaa, kun kirkolla kukinta on paikoin jo ohi. Välimatkaa ei ole kuin reilut 15 km ja kirkolla teen jo pihatöitä ja Leppälässä voi vielä hiihtää. Tosin yöllä satoi vettä, joten lumi varmaan sai kyytiä sieltäkin.
Pari kuvaa linnuista sain kuitenkin tälläkin reissulla. (keltasirkku)

Käpytikka kuusen latvassa.
Odotellessa kuvattavia voi aina ottaa taidekuvia
Haaparivistö. Tuonne olemme vieneet pönttöjä varpuspöllölle, oravalle ym. Taustalla alkavassa metsässä on varmuudella ollut joskus liito-orava. Onneksi metsähallitus on päättäny, ettei hakkaa kyseistä metsää. Siellä on muutenkin upea kasvusto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.