perjantai 7. elokuuta 2015

Pändileiri

Pieni paikkakuntamme on yllättävän vireä ainakin VÄLILLÄ. Kiitos kuuluu muutamille ahkerille ihmisille. Nyt pidettävä pändileiri on yksi esimerkki siitä. Suuri talkooporukka Lauran ja Erkin johdolla saa aikaan hienon tapahtuman.
Nyt menellään oleva leiri on yhdestoista.
Eilen oli jälleen perinteinen opettajien konsertti. Itse olen ollut kuuntelemassa konserttia joka kerta. Tänä vuonna oli panostettu upeasti valoihin. Kankaita oli myös vedetty pehmentämään liikuntasalin tiiliseiniä. Sen huomasi kyllä niin ulkonäöllisesti, mutta enne kaikkea äänellisesti.

Suuri KIITOS kaikille, jotka taas kerran järjestitte laadukkaan tapahtuman. Ei ole tarvinnut matkustaa kauas kuuntelemaan.
Kerran konsertissa oli sellainen kappale, jossa soittajat käyttivät soittiminaan polkupyörää, roska-astiaa jne. Se on ollut myös hieno juttu. Harmi vain, kun se on jäänyt pois ohjelmistosta.

Nyt olin ensimmäistä kertaa kameran kanssa konsertissa. Pelkäsin, ettei kuuntelemisesta tule mitään, mutta toisin kävi. Samoin kun käsitöitä tehdessäni niin kuvatessani keskityin enemmän. Linssin läpi näin myös tarkemmin esiintyjien ilmeitä. Kuvaaminen konsertissa asettaa kuvaajalle todella paljon haasteita. Valaistus on toisaalta heikko, mutta toisaalta kirkas. Salamaa en voinut käyttää, joten olipahan mielenkiintoinen valakuvaustuokio.
Tapanani on kysyä saanko laittaa kuvia blogiini. Nyt lupa on kysymättä, mutta esiintyvät taiteilijat kuulua vapaasti kuvattaviin julkisissa konserteissa. Lupaan poistaa kuvia, jos joku esiintyjistä niin haluaa. Pahoittelen huonoa nimimuistiani. Katsoin nimet pändileirin nettisivuilta, mutta en silti osaa kaikkien nimiä laittaa kuvien alle. (Päivitin loput esiintyjien nimet 27.11.-15.)

 Osaa kuvista on muokattu vähän. Osan olen halunnut harmaasävyiseksi.
Konsertin aloittivat Jutta Annala ja Puolangalta lähtöisin oleva  Ari Jokrlainen

Jutan ääni on upea.


Pidän siitä, kun Jutta esiintyy myös koko kehollaan
Seuraavaksi saimme nauttia instrumenttikappaleesta. Kappale oli minulle aivan tuntematon. Kitaristi on Jaakko Mäkinen


Elina Fjelt oli yksi laulajista
Laitoin nämä kaksi kuvaa peräkkäin, niin saatte nähdä mikä ero.
Jaakko Mäkinen, Tero Palo ja Petteri Arvola

Duettoa herkimmillään Elina Fjelt ja Antti Saksa


Manna Borg
Taustalla valokiilojen laitamilla bassoa soitti iloisen näköinen mies (Tero Palo) Aina ei haittaa, vaikka ei olekaan valokeilassa nimittäin valokuvaajan näkökulmasta. Sainpahan sellaisen vähän mystisemmän kuvan. Mystiset kuvat ovat omia suosikkejani.

Bassoa soitti Antti Saksa

Tämä kuva esimerkiksi osoittaa sen miten haasteellista kuvaaminen on kaukaa ja ilman salamavaloa. Rumpalin kuvaaminen oli todella haasteellista. Kasvoihin olisin kaivannut lisää valoa. Pääasiahan on tetenkin konsertissa soittotaito.Sami Lehto osasi asiansa.
Eikä yhtään huonommaksi jäänyt myöskään Rami Rimpinen.
Tässäkin kuvassa pidän siitä, että valon vähäisyys tekee kuvasta hämyisän..
Kitaristi jälleen kerran ?

Sooloa parhaimmillaan.
Jyri Laitila


Kosketin soittaja Petri Ojala oli säestämässä myös aikuisten laulukurssin konsertissa.

Aatu Mällinen
Äänentoistokurssi oli pändileirillä ensimmäistä kertaa. Opettajana toimi Harri Nyyssönen.


Yksi kitareista Antti Jokinen oli koko ajan piilossa, joten sain hänet kuvattua vasta loppukumarrusten aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.