torstai 4. toukokuuta 2017

Kevät keikkuen tulevi

Tänä vuonna kevät on ollut myöhässä. Nyt pitäisi olla lumet jo aikalailla sulaneet, mutta eipä vain ole. Muuttolintuja on kuitenkin jonkin verran liikenteessä. Välillä kuvausretket eivät ole menneet sään puolesta putkeen. Aurinko paistoi, kun lähdin kotoa. Perillä alkoi sataa ja tuuli kovasti. Tänään kuitenkin oli ihana ilma, vaikka tuulikin välillä kovasti. Leppälän tie alkaa olla aika kelirikkoinen. Nastat on pakko olla vielä. Muuten ei olisi mitään mahdollisuuta ajaa perille.
Vain pienet sulat järvissä.

Kolme sepelkyyhkyö lensi ylitseni, mutta huonon ilman vuoksi ei oikein tarkennus osunut kohdilleen.

Puoli tuntia aikaisemmin paistoi aurinko.

telkät pitivät soidinta ja sitten ne päättivät tehdä useaan otteeseen lentonäytöksiä.Tuulessa ja viimassa on viisainta pysytellä höyhenten suojissa.

Isokoskelopariskuntakin kärvisteli tuiverruksessa.

Leppälän tietä aamulla oli vielä hyvä ajaa, mutta illalla ei meinannut enää päästä pois.


Kurkiparvi lensi Leppälän yllä.

Palokärki huuteli viereisessä metsässä useaan otteeseen. Menin takaisin Leppälään ja istuin portailla. Palokärki päätti juuri silloin lentää ohitse. Ehdin kuitenkin napata kameran ennen kuin se lensi pois.


Päivän iloisin yllätys oli nuori maakotka. OlimME syömässä, kun huomasin keittiön ikkunasta maakotkan. Äkkiä ulos ja muutaman kuvan nappasin. En ehtinyt tilanteeseen kun se oli lähimmilllään. Tarkennuskaan ei aivan mennyt nappiin, mutta sillä ei ole väliä. Ensimmäiset kuvat ilahduttaa minua.

Kolme eri haukkaa lensi vielä Leppälän yli. Kanahaukka, tuulihaukka ja yksi haukka jota en ehtinyt tunnistaa

Keltasirkkuja tuli aika lähelle.

Lunta vielä piisaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.