tiistai 25. huhtikuuta 2017

Ihanaa kevät

Kevät on niin ihanaa aikaa. Ulos mennessä lintujen konsertti on ollut valtaisaa. Jänikset käyvät haaparuokinnalla. Kettujen jäljet tosin ovat hävinneet. Liekkö metsämies ollut asialla. Nyt uskaltaa kertoa, että talvella näkyi ahman jälkijäkin. Lähiaikoina niitä ei enää ole ollut. Viime lauantaina kävin Limingassa lintupäivillä. Kiitos matkaseuralle onnistuneesta reissusta!
Tyrnävän pelloilla näkyi paljon joutsenia ja kurkia. Toki muitakin muuttajia näkyi jo. Limingassa oli kevät myöhässä niin kun muuallakin. Jäät olivat vielä paikoillaan eikä suuria lintuparvia näkynyt niin kuin joskus muulloin vastaavaan aikaan. Tosin lokit ja naakat tekivat näyttäviä parvilentoja haukan ilmaantuessa lähistölle.
Leppälässäkin on näkynyt haukkoja. Sinisuo haukka kävi pihassa useampaankin otteeseen, mutta silloin en ehtinyt napata kuvaa. rastaita on muutamia ja peippoja alkaa olla suuriakin parvia.
Limingassa naakat ja lokit näyttäytyi parvena.

Joutsenia kaukana Tyrnävän pellolla


Kurjet myös olivat ruokailemassa laumoittain pelloilla.

Käpylinnut ovat löytäneet hylätyn navetan piipun. Siitä ne varmaan ottivat laastia.

Mustarastaspari on taas saapunut pesimäpaikalleen.


Palokärki huuteli eilen kuusen latvasta.


Haukkakuvaukset eivät menneet aivan putkeen....

Harakka tähyili huolestuneesti taivaalle.
Poroja oli tiellä. Ne eivät hötkyilleet vaan söivät rauhassa tien vierellä ja seisoivat tiellä autoista välittämättä. Varmakevään merkki sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.