maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuosi loppuu

Tänään on vuoden 2018 viimeinen päivä. Se saa ajattelemaan mennyttä ja tulevaa. Pari viikkoa tuli sairastettua infulensaa ja sen jälkistä kurjaa oloa. Taas muistan olla kiitollinen, jos on terveenä ja pääsee ulos liikkumaan. Välillä senkin unohtaa ja pitää itsestään selvänä. Joulu meni todella huomaamatta ohi. Onneksi en ole kovinkaan jouluihminen, niin ei siten joulu mennyt kovastikaan pilalle. Joulu näkyi kodissamme vain joululiinan muodossa sekä iänikuisen vanhat joulukoristeet pöydällä. Haudalle ei ollut asiaa, joten sytyttelin kynttilöitä kotona ja muistelin menneisyyteni tärkeitä ihmisiä.
Toivon uudelta vuodelta jotakin uutta. En osaa vielä sanoa mitä se uusi olisi. Ehkä jokin uusi työtehtävä, koulutus tai retki. En siis kaipaa koko vuoden uudistamista vaan jotakin pientä. Sellaista pientä, että se on helppo toteuttaa, ei maksa liikoja ja on mieleen jäävä.

Valokuvaus jäi vähiin sairastelun vuoksi. Eilen menimme Leppälään. Aurinko paistoi viereisten vaarojen huipulle ja hetken Leppälän puiden latvoihin. Leppälään on jäänyt kuukkeleita ruokailemaan. Nämä rohkeat linnut piristivät mieltä auringon lisäksi. Suunnitelmissa oli hiihtää joulun aikoihin, mutta se jäi. Aurinko ei vielä kauaa valaise, mutta se enteilee kuitenkin kevättä ja hiihtokelejä.

Hyvää vuoden vaihdetta kaikille.
Leppälään ei aurinko yllä, mutta näky viereiselle vaaralle piristi.


Päivän aikana alkoi usva nousta.
Usva peitti auringon värjäten maiseman pehmeäksi.

Lunta alkaa olla mukavan talvisesti ja nänään kuulemma tulee lisää. Traktori on tainnut jäädä talviteloille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.