tiistai 21. toukokuuta 2019

Kevät ja usein jotakin kiva.

Viikonloppu oli mukava. Sunnuntaina kävin ystäväni kanssa kiertämässä Suomussalmella Säynäjäsuon lenkin. Kamera oli mukana, mutta otin kuvia vain kuikista. Kuulin ensi kerran kun kuikka äänsi kuin koira ja sukelsi pärskäyttäen. Ajellessani Ouluun ja Suomussalmelle mietin autolla ajamisen vaikutusta. Harmi, kun meitä on joka paikkaan niin pitkä matka eikä julkisilla pääse kovin hyvin. Pääse kuitenkin, jos asiaa vain keskustoihin ja ehtisi aikataulun puitteissa käydä. Lisäksi selkäni alkaa olla siinä kunnossa, että on pakko pitää taukoja välillä useinkin. Toisaalta tauon aikana voi nähdä jotakin mielenkiintoista. Tuleepahan pidettyä taukojumppa.

 Eilen kävin Leppälässä katsomassa onko keltavästäräkkiä. Sellaisia on naapurissa näkynyt. En nähnyt. Oli mukava kierrellä metsässä, jossa kasvit alkavat taas nousta. Kävin tarkistamassa Pohjansinivalvatti alueen. Hyvin ovat nekin nousussa.

Kävin pyörälenkillä ennen nukkumaan menoa. Olin kuulevinani kaakkurin huudon, mutta epäilen että se oli kaakkuri. Hienoa olisi jos on rantautunut tännekin. Pitää käydä uudelleen siellä. Silkkiuikun näin ensimmäisen kerran tälle keväälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.