torstai 24. syyskuuta 2015

syysmuuttajien kokoontumiset


Veljeni soitti, että kahdella pellolla on hanhia ja joutsenia. Minulla sattui olemaan asiaa samalle suunnalle, joten päätin lähteä heti. Matkalla näin paljonkin eri lintuja, mutta en malttanut pysähtyä. Saavuin Puolangan pohjoispuolelle aamuauringon pilkistäessä pilviverhon raosta. Pysäköin auton tien reunaan ja otin kuvia autosta käsin. Hanhet ruokailivat pellolla kaikessa rauhassa. Hiivin hiljalleen lähemmäksi "peitto korvissa". Linnut nostivat äkkiä päätään ja ajattelin jo, että olin häirinnyt niiden ruokailua. Ehdin jo nuhdella itseäni. Sitten huomasin, että taivaalla lensi pari korppia ja yksi korppi oli laskeutuneena pellolle. Pian hanhet onneksi jatkoivat ruokailuaan. Tiesin, että kuvista tulee tylsiä, mutta minulle ei tullut mieleenkään hätyyttää lintuja parempien kuvien toivossa. Lopetin kuvaamisen ja nautin raikkaasta syysaamusta.
Valkoposki hanhet ruokailemassa
Äkkiä linnut nostivat päätään kuin yhteisestä käskystä. Taivaalla lensi korppia.

Välillä osa linnuista kävi juomassa peltotien vesilätäkössä.

Linnut siirtyivät välillä yhteistuumin toiseen paikkaan ruokailemaan.
Paluumatkalla pydähdyin katsomaan joutsenia. Ajattelin ensin etten viitsi edes valokuvata niitä. Muutaman kuvan kuitenkin nappasin pajukon suojasta. Linnut oikoivat vuorotellen siipiään. Aikani kuluksi nappasin pari kuvaa variksistä, mutta tulin siihen tulokseen, että niistäkään ei saa hyviä kuvia, joten päätin lähteä pois. Äkkiä kuului lintujen kaakatus. Katsoin taakseni ja linnut nousivat lentoon. Kamerassa säädöt ei tietenkään kohdillaan, mutta hieno näky oli. Varsinkin kun linnut lensivät aivan vierestäni.
Joutsenia ja kolme kurkea oli erään pienen pellon nurkassa. Ajattelin löytyykö noin ruskeasta pellosta ruokaa.

Välillä joutsenet venyttelivät siipiään.
Hieno oli näky kun linnut lensivät aivan vierestäni. Kunnolla en vain ehtinyt tarkentaa lintujen yllättäessä minut.


Toinen joukko lähti myös lentoon.Harmi vian, kun linnut lensivät valoa vasten, mutta koneella säätämällä sain jonkinlaisia kuvia.
Linnut lensivät vain läheiselle pellolle, joka oli viehreä. Päättelin, että olisivatkohan linnut vain yöpyneet ruskeaksi menneellä pellolla. En mennyt enää sinne kuvaamaan, kun siellä ei ollut piilopaikkoja enkä halunnut häiritä lintuja.


Torstaina näin taas muuttajia. Tällä kertaa Utajärvellä.Sinisorsia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.