tiistai 8. joulukuuta 2015

Jäädytetty

Arkiston kätköistä taas. Kerran muistaakseni amerikkalainen taiteilija (jonka nimeä en nyt muista) halusi jäädyttää jonkin rakennuksen ja ottaa siitä kuvia. A. Majava kysyi minulta tietäisinkö ketään joka olisi valmis antamaan rakennuksensa taiteelle. Kehoitin kysymään paikallista kirjakauppiasta. Kirjakauppias J. Paavola on tunnettu kulttuurin ystävä. Hän oli antanut luvan jäädyttää vanhan kirjakauppansa ja kotinsa.

Minulla ei ollut silloin muuta kameraa kuin pokkari, joten laatu ei kuvissa ollut paras mahdollinen. Liukkaalla alustealla hämärässä kuvista suurin osa tärähti. Kuvat ovat kuitenkin minulle täydellisiä, sillä ne nähdessäni muistan tilanteen kuin eilisen päivän. Näky oli hieno ja mystinenkin. Kulkeminen huoneissa oli haasteellista tavallisilla kengillä.

Esivalmistelut olivat olleet melkoiset. Muistaakseni vettä oli mennyt 5000 litraa (voi olla että muistan väärin). Taiteilijalle sattui hyvä tuuri. Kun hän tuli jäädyttämään kauppaa pakkasta oli taas muistaakseni -38 C.

 Tässä muutama kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.