keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Meillä oli lunta

Tästä riihen viereltä lähden usein metsään retkeilemään. Mieheni on mennyt traktorilla (Kainuulaisittain rattorilla) metsään puita kaatamaan. Minulla on siis osan matkaa poljettu tai aurattu tie.

Parhaimmillaan tälle talvelle on ollut lunta 30 cm, mutta nyt lumet ovat jo huvenneet lähes olemattomiin. Nämä kuvat olen ottanut 13.12.2015, jolloin lunta oli noin 20 cm. Päivä oli taas harmaa kuten tähän vuoden aikaan kuuluukin. Nyt on jo talvipäivänseisaus takana, joten kyllä tämä tästä taas valostuu! Sinitiainen istui erään rangan nokkaan kuvattavaksi. Sillä ei ollut mikään kiire eikä se välittänyt minusta ja sain keskittyä kuvaamiseen.


Vanha riihi on nykyisin vain varastokäytössä.


Naapuriapua.
Todellakin harmaa ja usvainen päivä. Kauempana olevat vaarat eivät näy lainkaan.

Pihakuusi on monen linnun piilopaikka. Voi siellä olla pesiäkin, muttei näy.

Harmaa päivä näyttää mukavammalta, kun on lunta.
Aikoinaan riihessä on ollut kait pärekatto. Nykyisin siinä on pelti.


Säätiedotuksen mukaan piti paistaa aurinko, mutta ei oikein siltä vaikuta. Kävelylle otin kameran mukaan toivoen löytäväni kuvattavaa, mutta ei oikein innostanut.

Talventörröttäjät ovat monen kuvaajan kuvauskohteita kuten minunkin. Harmaudessa vain niistä ei saa sellaisia kuvia kuin haluasi.

Keltaista taloa vasten saa harmauteen vähä väriä.Pari kokeilua heilautuksella, mutta mutta...
...tylsiä otoksia

....tylsiä...


.....tylsiä....

Kuvasimpa sitten vähän väriäkin rapistuneesta maalipinnasta tosin. Palasin siis talolle luopuen ajatuksesta, että mitään väriä ei tälle päivälle saa kuvattua. Linnutkin hukkuivat ruokintapaikoilla harmauteen, joten en viitsinyt edes niitä jäädä päivystämään.

Onneksi sinitiainen tuli piristämään edes vähän. Se saapui kuin tilauksesta rappusten lähellä olevalle ruokintapaikalle. (Kuvia säädin hiukan koneella kirkkaammaksi.)

Siinä se istuu aivan kuin poseratakseen. Kamera oli noin kahden metrin päässä.
Välillä se kääntyy ja on vain kuvattavana.


Sitten se alkaa liikukskella....

.... ja syöksyy pois alapuolella olevaa talipötkä kohden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.