keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen tienoon kuvia

Pääsiäinen on takana. Mitään erityiste ei tullut tehtyä. Eikä ainuttakaan pääsiäisherkkua syötyä. Tästä huolimatta mitä ihaninta aikaa olen saanut elää. Lunta on kirkonkylällä vielä yli 60cm ja leppälän suunnalla vielä enemmän. Ihaninta on ollut kunnon hanget. Aukeilla hanget ovat kestäneet kävellä, mutta metsässä olen liikkunut lumikengillä tai suksilla. Eilen illalla innostuin etsimään metson soitimien jälkiä. Metsässä vierähtikin taas pari tuntia. Pääsiäisen aikaan ME lumikenkäilimme ja retkeilimme mitä upeimmassa säässä.
Toissa aamuna mennessäni Leppälään näin ensimmäisen kerran eläissäni pyyn soitimella. Romanttiseksi paikkaa ei voinut sanoa, sillä soidin tpahtui maantien varrella. Harmi kun piti jäädä kauas eikä aurinkokaan osunut soidinpaikkaan. Kuvista tuli heikkoja, mutta ne ovat minulle täydellisiä. Kuulen pyyn äänen ja näen tapahtuman. Seurasin tapahtumaa kameran läpi. Kuvia otin vain pari, koska en voinut kaivaa jalustaa esille lintuja häiritsemättä.
Valokuvaajan muki kiinnosti istumapaikkana.

Punatulkuista olen yrittänyt saada lentokuvia. muutaman kyllä sainkin, mutta niistä tuli liian taiteelisia, joten pönötyskuviin täytyi tyytyä.
Lumikuuro yllätti välillä kuvaussessiossa.

Ilahduin kun kuusitiainen palasi Leppäläään.


Lempparitiainen täytyy kuvata edes kerran.


Ja taas pönötyskuva
13.4.17 ajoin Salmelan sillan yli. Tämä on varin kesään merkki, kun joutsenet saapuvat sinne. Ne tosin ovat olleet siellä jo jonkin aikaa.Myös "tölökät" ovat saapuneet.
Itsellä oli kiire enkä halunnut häiritä turhaan.

Lumikenkäretkllä kuvasin lähinnä vain jälkiä.


Leppälän lähistöllä on lukuisia heteitä. Tämäkin on ollut sula koko talven.

Pyyt soitimella

Kuvat ovat vähän epätarkat, mutta tämä on minulle täydellinen kuva.
Lähdimme siskoni kanssa katsomaan onko joutsenet vielä sulassa. Siellähän ne olivat.


Lähempi tarkastelu osoitti, että jätöstä joutsenet tuottavat aika kiitettävästi.

Emme tiannet liiemmin häiritä, vaikka koirakin oli mukana.
Eilen illalla hiihtoretkellä tapasin käpylintuja. Hiihtoretki kulki majavalammin ohi kohti metson soidinpaikkoja. Majavan vuoksi puut ovat kuivaneet pystyyn.Toinen käpylintu katsoi uteliaana kuvaajaa.


Kotimatkalla ilta-aurinko värjäs maiseman punertavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.