perjantai 21. huhtikuuta 2017

Pyy ym.

Eilen aamulla lähdin mökille ja toiveena oli nähdä teeren soidin. En kuullut teerien soidinta joten ajattelin olevani liian myöhään liikenteessä. Lähdin kävelemään jäälle ajatuksena etsiä tarkka soidin paikka tuleville aamuille valmiiksi. Kävelin reippaasti kauniissa aamuauringossa. Huomasin liian myöhään, että teeret olisivatkin olleet vielä jäällä. Ne lähtivät lentoon, vaikka olinkin varmaan reilun 300 m päässä. Saattoivathan ne säikähtää jotakin muutakin. Eilen olimME vähän puu hommissa. Kolme puuta kaatui. Yhdestä oli latva poikki ja pari oli vaaraksi.Minä tosin olin vain risusavotassa.
Tänään tulimME Leppälästä. Huomasin pyyn syömässä pajunkissoja. PysähdyimME kauas katsomaan tilannetta. Otin yhden kuvan kaukaa. Pian näin puiden lomasta lisää lintuja. Pyy nosti kaulansa pitkäksi. Lähdimme jatkamaan matkaa. Olin kuskin paikalla ja pyy oli pelkääjän puolella. Ajattelin ettei ole mitään mahdollisuutta saada kuvaa. Lintu pelästyisi kuitenkin kun ajamme ohi. Pyysin miestäni avaamaan varalta ikkunan. Ajoin hitaasti ja pysähdyin linnun vierelle. En saanut yhtä vaan useita kuvia. Liekkö suurin kiinnostustus ollut tien toisella puolella. Jatkoimme matkaa ja olin tyytyväinen.
Onneksi on vielä reilun kokoisia teeriparviakin olemassa. Kuvaan mahtui 15

Metsuri työssään. Eipä tarvi pelätä, että kaatuu niskaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klikkaa kirjekuorta ja kirjaudu omaan sähköpostiisi. Kommentti tulee siis sähköpostiini ja kommentti osassa näkyy vain lähettäjän nimestä tai oman asetuksesi mukaan.